Ola, Tekniker

Som ung hade jag egentligen tänkt att bli gympalärare eller sjukgymnast. Träning och hälsa har alltid legat mig varmt om hjärtat och det var inom det jag såg mig själv arbeta i framtiden. Militärtjänstgöringen kom emellan studierna och efter lumpen fick jag reda på att jag kommit in på en utbildning i Systemering och dataprogrammering. Så här i efterhand är det svårt att ens komma ihåg varför jag sökte just den linjen men jag hade en känsla av att det här med dataprogrammering nog ändå skulle passa mig och att det kanske skulle kunna vara ett yrke för framtiden.

Jag var inte på något sätt den typen av kille som satt hemma och programmerade min ABC-80 eller kollade på varje avsnitt av Star Trek, utan det var hälsa, träning och att jobba med människor som jag brann för. Men det var någonting med datateknik som på något underligt sätt ändå lockade. Jag hoppade på utbildningen och ganska snart insåg jag att IT och IT-struktur passade min personlighet ganska bra.

Året var 1988 och IT-branschen var förhållandevis ung vilket också gjorde det hela spännande. I och med att branschen var så pass ung som den, var krävde utbildningen att vi var ute och intervjuade företag för att skapa oss en uppfattning om vilka behov som fanns och vilka behov som eventuellt skulle kunna uppstå i framtiden.

Det här sättet att jobba på, det vill säga att ta sig an någons problem och sedan utveckla en teknisk lösning som ska göra kunden mer effektiva, är både utvecklande och utmanande. Jag tror att det var där någonstans som jag blev fast. På den tiden fanns det, som sagt, knappt några färdiga system utan man fick lyssna och försöka förstå vilka parametrar som fanns och skapa det bästa digitala förutsättningarna utefter det. Att kartlägga system och processer tillsammans med våra kunder är fortfarande idag, 30 år senare, något som jag tycker är väldigt stimulerande.

Om LTC

Man skulle kunna tro att vi är en startup, men tittar du lite närmare så kommer du se en lång historik och en väldig massa erfarenhet. Vi har varit verksamma inom IT-området sedan 1990 och har de senaste tio åren gjort det som en del av LanTeam. Men, från och med 2017 står vi på egna starka ben – vi blir LTC. Vi kommer fortsätta arbeta tillsammans med LanTeam då de finns kvar som ägare men också i form av ett nära operativt samarbete – och det gör oss bara ännu starkare.

LTC finns till för de små och medelstora företag som efterfrågar ett helhetsansvar för att deras IT–stöd fungerar. Med IT-säkerhet i fokus ser vi till att du kan skala upp din verksamhet utan växtvärk men också skala ned den på ett sätt som gör att IT-kostnaderna snabbt reduceras. Vi är också rådgivaren som ser till att du gör rätt vägval när det kommer till frågor som; Hur ska vi designa och sätta upp vår IT-miljö så att den stödjer vår affär med kunderna på ett optimalt sätt samtidigt som den underlättar för våra medarbetare? Hur skyddar vi vår affärsinformation från intrång utifrån?

Kontakt - Affärsdialog

Vill du veta mer om våra tjänster, vilka kunder vi arbetar med eller vilka partners vi samarbetar med, så är du välkommen att kontakta oss.

telefon

Växel
+46 (0)
8 16 03 30
info@ltcs.se

1

Johan Söderström
VD
+46 (0)70 310 23 73
johan.soderstrom@ltcs.se

6

Roger Hammarberg
Kundansvarig
+46 (0)73 745 05 59
roger.hammarberg@ltcs.se

Vi skulle gärna höra från dig.

+46 (0)8 16 03 30 - info@ltcs.se

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.